Demet TV - Video's

Afslaan couppoging ook in Nederland herdacht

Turken over de hele wereld hebben de afgelopen dagen uitvoerig stilgestaan bij het afslaan van de couppoging op 15 juli vorig jaar. Ook Nederlandse Turken hebben de gebeurtenissen herdacht. Dat gebeurde op een herdenkingsbijeenkomst bij de Turkse ambassade in Den Haag.  

Tijdens de couppoging is ook het Turkse parlement gebombardeerd. Met de resten van de ineengestorte muren van het parlement, zijn herdenkingsplakkaten gemaakt die tijdens de bijeenkomst zijn uitgereikt aan de leden van de Turks Nederlandse pers.

© Demet TV

Lapon organiseert iftar en bespreekt Turkse onderwerpen

De maand Ramadan staat in het teken van broederschap en samenzijn. In dat kader worden  er over het hele land iftar-maaltijden georganiseerd waar mensen gezamenlijk het  vasten verbreken.

Een van die iftar-maaltijden waar gezamenlijk het vasten werd verbroken, is afgelopen week in Rotterdam door de Turks Nederlandse Lapon georganiseerd. Lapon is de overkoepelende vereniging van Turkse zelforganisaties die samen met aangesloten organisaties zich buigt over Turks Nederlandse kwesties. Een veel besproken onderwerp binnen de Turkse gemeenschap afgelopen tijd, was de rot op uitspraak van premier Rutte. Elkü Öğüt, zelf ook van Turkse komaf i s een van de personen die met premier Rutte in gesprek gegaan over dit onderwerp. Ze heeft hem ervan proberen te overtuigen dat zijn rot op uitspraken mensen onnodig kwetsen.

22-06-2017 © Demet TV