Demet TV - Video's

Musiad: "Turks-Nederlandse ondernemers maken 10 miljard omzet"

Turks-Nederlandse ondernemers hebben in Amsterdam gezamenlijk het vasten verbroken. Dat gebeurde tijdens de zogenoemde iftarmaaltijd van de ondernemersvereniging MUSIAD Amsterdam. Aan de iftar van de ondernemersvereniging hebben hebben ruim 400 mensen deelgenomen.

De ondernemersvereniging is van mening dat er niet voldoende waardering is voor de bijdrage van de Turks-Nederlandse ondernemers aan de Nederlandse economie. Dit terwijl Turkse ondernemers in Nederland werkgelegenheid voor 100 duizend mensen bieden en samen een omzet van 10 miljard euro genereren.

© Demet TV

Fighters Den Haag verhuisd naar nieuwe locatie

Sportclub Fighters Den Haag is verhuisd naar zijn nieuwe locatie aan de Calandstraat in Den Haag. De nieuwe locatie is feestelijk geopend in het bijzijn van de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh.

© Demet TV

 

Wereld blind voor massamoord door Armeniërs

Azerbeidzjaanse Turken over de hele wereld hebben ook dit jaar de burgerslachtoffers herdacht die in 1992 door Armeense soldaten zijn omgebracht. Ook in Den Haag is daarbij stilgestaan.  De wreedheden zijn 26 jaar geleden gebeurd toen Armeense soldaten de Azerbeidzjaanse stad Hocali binnenvielen. Daarbij hebben zij meer dan 600 burgerslachtoffers gemaakt.  Onder de slachtoffers bevonden zich veel vrouwen en kinderen.  

Veel Turken en Azerbeidzjanen vragen zich dan ook af hoe het kan dat de gebeurtenissen in 1915 wel worden bestempeld als massamoord, terwijl de wreedheden van Armeniërs niet worden gezien door de wereld.

© Demet TV