Demet TV - Video's

Fighters Den Haag verhuisd naar nieuwe locatie

Sportclub Fighters Den Haag is verhuisd naar zijn nieuwe locatie aan de Calandstraat in Den Haag. De nieuwe locatie is feestelijk geopend in het bijzijn van de Turkse consul-generaal Sadin Ayyildiz en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh.

© Demet TV

 

Wereld blind voor massamoord door Armeniërs

Azerbeidzjaanse Turken over de hele wereld hebben ook dit jaar de burgerslachtoffers herdacht die in 1992 door Armeense soldaten zijn omgebracht. Ook in Den Haag is daarbij stilgestaan.  De wreedheden zijn 26 jaar geleden gebeurd toen Armeense soldaten de Azerbeidzjaanse stad Hocali binnenvielen. Daarbij hebben zij meer dan 600 burgerslachtoffers gemaakt.  Onder de slachtoffers bevonden zich veel vrouwen en kinderen.  

Veel Turken en Azerbeidzjanen vragen zich dan ook af hoe het kan dat de gebeurtenissen in 1915 wel worden bestempeld als massamoord, terwijl de wreedheden van Armeniërs niet worden gezien door de wereld.

© Demet TV

DENK kan grootste worden in Rotterdam

De politieke beweging DENK houdt er rekening mee dat zij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zo groot gaan worden, dat zij in een aantal gemeenten wethouders zullen leveren. Dat zegt DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu tijdens een persconferentie met de Turks-Nederlandse pers. Volgens Kuzu is het ook zeer goed mogelijk dat DENK o.a. in Rotterdam de grootste partij wordt.  

En als de partij dat weet te realiseren, dan staat bestrijding van racisme op de eerste plaats van de problemen die DENK wil aanpakken.  

Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Amsterdam doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer heeft DENK 31 duizend stemmen in Amsterdam gekregen. Als de partij dat resultaat nu ook weet te behalen, dan is dat goed voor 3 a 4 zetels in de Amsterdamse gemeenteraad.

DENK doet in totaal in 14 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De verwachting is dat met name in de grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht waar veel mensen met een migratieachtergrond wonen, de partij goed zal scoren.