Hotiad Banner
Rutte en Erdogan twisten over Yunus

Gepubliceerd: Tags: Bureau Jeugdzorg, Premier Erdogan
[+] [a] [-] Laatste Artikelen Reacties

Premier Mark Rutte (VVD) en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan zijn het oneens over de kwestie rond het pleegkind Yunus. Dat bleek donderdag op een persconferentie na een gesprek tussen beide bewindslieden.

Erdogan wil dat het Turkse ministerie van familiezaken en het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie in overleg treden 'om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen'. De Turkse premier noemde de familie 'heilig' en het onderbrengen van kinderen bij lesbische pleegouders druist in tegen de Turkse normen en waarden, zei hij.

Verder zei Erdogan te hopen dat de rechter bepaalt dat de 9-jarige Yunus moet worden teruggeplaatst bij zijn biologische ouders, net als zijn twee broers.

Rutte zei niets in het voorstel van Erdogan te zien. De pleegzorg is een 'verantwoordelijkheid van Nederland en van Nederland alleen'. Verder wees Rutte erop dat de rechter heeft besloten dat Yunus bij zijn lesbische pleegmoeders blijft. "Dat is de situatie zoals die is", zei Rutte na afloop van het gesprek met Erdogan, dat plaatsvond in het Catshuis in Den Haag.

Wel vindt de premier dat er in Nederland meer pleegouders moeten zijn met een islamitische achtergrond. Maar zolang dat niet het geval is, staat het belang van het kind voorop en speelt religie of seksuele geaardheid geen rol, aldus Rutte.

21 maart 2013, 15:50
©Demet TV

Demet TV - Bezoek Erdogan aan Nederland

Deze website is onderdeel van Migrantenomroep Demet TV, met televisie-uitzendingen
in de grote steden. Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van
al het nieuws voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

DEEL DIT ARTIKEL
Laatste Artikelen

Recente videos


Reacties zijn uitgeschakeld.