Gabriel tot Duitse Turken: u hoort bij ons

Gepubliceerd: Tags:
[+] [a] [-] Laatste Artikelen Reacties

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel heeft zich zaterdag in een open brief tot de Turkse gemeenschap in zijn land gekeerd naar aanleiding van de spanningen met Turkije. ,,U, de mensen van Turkse afkomst in Duitsland, hoort bij ons, met of zonder Duits paspoort'', eindigt hij het schrijven dat werd gepubliceerd in de grootste krant van Duitsland, Bild.

Gabriel, legt uit dat de Duitse regering niet ,,dadenloos kan toezien'' hoe ,,Duitse staatsburgers van onbesproken gedrag'' in Turkije achter de tralies belanden. Daarom verandert volgens Gabriel de politiek van de bondsregering tegenover Turkije. ,,Maar wat we moeten weten is: niets daarvan is gericht tegen mensen in Turkije en onze medeburgers met Turkse wortels in Duitsland.''

De spanningen tussen Berlijn en Ankara zijn de afgelopen dagen sterk opgelopen. Dat kwam onder andere door de arrestatie van Peter Steudtner op 5 juli. Gabriel kondigde donderdag maatregelen aan. Het reisadvies voor Turkije wordt aangescherpt en de exportverzekering die de overheid geeft voor de uitvoer van producten naar of investeringen in Turkije wordt heroverwogen.

22-07-2017 ANP / Demet TV

Deze website is onderdeel van Migrantenomroep Demet TV, met televisie-uitzendingen
in de grote steden. Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van
al het nieuws voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

DEEL DIT ARTIKEL
Laatste Artikelen

Recente videos


Reacties zijn uitgeschakeld.