VVD-voorzitter wil kiesdrempel Tweede Kamer

VVD-partijvoorzitter Henry Keizer vindt dat er kiesdrempel moet worden ingesteld in de Tweede Kamer. Dat zegt hij dinsdag in een interview in het AD. Volgens Keizer is het steeds moeilijker om een regering samen te stellen omdat de politiek steeds meer versplintert. ,,Als je niet oppast, heb je zes, zeven partijen nodig om een regering te vormen. Dat wordt wel heel erg ingewikkeld. In andere landen bestaat er ook een kiesdrempel. Het is voor mij niet ondenkbaar, het is een optie.” 

De Tweede Kamer telt nu door afsplitsingen en het ontbreken van een kiesdrempel zeventien fracties. Door een kiesdrempel zullen minder partijen erin slagen in het parlement te komen. De middelgrote en grotere partijen zouden dan meer zetels kunnen verdelen.Een kabinetsformatie wordt dan makkelijker. 

2015-05-26