Categories Nieuws Artikelen

Politie sluit afritten A6 naar Urk af

De politie heeft de afritten naar Urk in de snelweg A6 dinsdagavond afgesloten om te voorkomen dat groepen die uit zijn op rellen naar de gemeente komen. Op andere wegen in en rond Urk wordt streng gecontroleerd. Het is dinsdagavond opnieuw erg onrustig in het dorp, nadat er maandagavond een grote vechtpartij plaatsvond.

Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente waarschuwt dat ,,het geen enkele zin heeft om naar Urk te komen”. Hij roept iedereen op rust en kalmte te bewaren.

Een jeugdagent in Urk vraagt op Twitter aan Urker ouders of ze wel weten waar hun kind is. ,,Niet thuis? Zorg dat ze thuiskomen. Dit is niet normaal!!”, tweet ze. Er wordt vuurwerk afgestoken op straat en groepjes jongeren zwerven rond, terwijl er ook veel politie op de been is.

Van Maaren heeft ook gesproken met het gezin dat maandagavond in zijn woning werd belaagd. ,,De politie heeft maatregelen genomen om herhaling te voorkomen”, heeft Van Maaren het gezin laten weten.

Lees ook: Aanhoudingen rond vechtpartij Urk