Categories Nieuws Artikelen Video

DENK-Kamerlid Kuzu opgepakt door Israëlische soldaten

UPDATE: De mobiele telefoon van Tunahan Kuzu is in beslag genomen door Israëlische soldaten. Het is niet bekend of en wanneer hij hem terugkrijgt.

UPDATE: Kuzu is inmiddels (na een uur) weer vrijgelaten.

UPDATE:

Een woordvoerder van DENK laat het volgende aan Demet TV weten:

Vanmorgen bereikte ons het bericht dat de fractievoorzitter van DENK Tunahan Kuzu is aangehouden door Israëlische soldaten en agenten. Tijdens een werkbezoek in de stad Jeruzalem werd Tunahan Kuzu door een grote groep zwaar gewapende soldaten meegenomen toen hij richting de Al-Aqsamoskee liep.

Helaas beschikken wij nog niet over alle informatie.

DENK fractievoorzitter Tunahan Kuzu is op werkbezoek in Israël en Palestina. In Jeruzalem woonde hij afgelopen woensdag de Nakba-dag bij en liet zich verder op de hoogte stellen van de situatie, door contact te leggen met sociaal-maatschappelijke organisaties, historici, NGO’s  en het bedrijfsleven. Gisteren was de delegatie van DENK nog aanwezig bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv.

***

DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu is in Jeruzalem aangehouden door Israëlische militairen. Hij was met een Palestijnse vlag op weg naar de Al Aqsa-moskee toen hij werd gestopt. Hij is in de Palestijnse gebieden op werkbezoek, aldus de partij.

Kuzu is meegenomen en aangehouden, aldus een woordvoerder. Nadere informatie ontbreekt. DENK-Tweede Kamerlid Farid Azarkan verzoekt het ministerie van Buitenlandse Zaken ,,alles in het werk te stellen opdat Kuzu zijn werkbezoek veilig kan vervolgen”.