Categories Nieuws Artikelen Video

DENK voorstander van EU-lidmaatschap Turkije

De politieke partij DENK ziet graag dat Turkije toetreedt tot de Europese Unie. Dat zegt Ayhan Tonca tegen Demet TV. (zie video hieronder) Tonca is namens DENK kandidaat voor het Europees Parlement.

Tonca: “ Turkije zit al 50 jaar in de wachtkamer om toe te treden tot de Europese Unie. Er zijn heel veel afspraken gemaakt en toezeggingen gedaan om Turkije toe te laten treden tot de Europese Unie. En wij zeggen: We moeten die afspraken nakomen,” aldus Tonca.

DENK doet op 29 mei voor het eerst mee aan de Europese Parlementsverkiezingen. Afhankelijk van de opkomst en de Brexit heeft de partij tussen de 160 duizend en 220 duizend stemmen nodig om één zetel te bemachtigen in het Europees Parlement. “De stem van DENK wordt gehoord in de gemeenteraden, in de Provinciale Staten en in de Tweede Kamer. Het is belangrijk dat wij de stem van al die ongehoorden ook in Brussel kunnen laten horen,” aldus DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk.

DENK wil in Europa met name het “opkomend rechts-extremisme” bestrijden. “Als wij de vrede en stabiliteit in Europa voor onze kinderen en kleinkinderen willen bewaren, dan moeten we echt strijden tegen dit soort rechtsextremistische racistische gevaar,” aldus Ayhan Tonca in een interview met Demet TV.

Kijk hieronder naar het interview met Selçuk Öztürk en Ayhan Tonca.

© Demet TV