Categories Nieuws Artikelen Video

Moskeegangers aangevallen door witte boze man

Bezoekers van de moskee Alhijra in Waddinxveen zijn gisteren mishandeld door een boze witte man. Van de mishandeling zijn beelden in bezit van Demet TV.

Op de beelden is te zien dat een forse man met een hond het parkeerterrein van de moskee oploopt en op de deur slaat. Bezoekers van de moskee die naar buiten komen proberen de man te kalmeren. Maar de man is zo boos dat hij geen luisterend oor heeft en hij begint te slaan. Eerst slaat hij een oude man en daarna nog een. Ook maakte de man racistische opmerkingen richting de bezoekers.

Al snel komt er versterking uit de moskee en moet de belager de benen nemen.

De beelden zal de discussie omtrent de beveiliging van moskeeën weer doen oplaaien. De laatste tijd zijn moskeeën in Nederland vaker doelwit van racistische aanvallen (zie hier). De politieke partij DENK heeft eerder meerdere malen om de beveiliging van moskeeën in Nederland gevraagd. Het kabinet heeft echter geen boodschap aan de aanvallen op moskeeën en stemt niet in met de beveiliging.

De belager van de moskeegangers is inmiddels opgepakt door de politie. Over zijn motief is niets bekendgemaakt. Het bestuur van de moskee was ten tijde van het schrijven van dit bericht niet bereikbaar voor commentaar.

© Demet TV

UPDATE: Moskeebestuur komt met verklaring

Naar aanleiding van de gebeurtenis bij moskee Alhijra in Waddinxveen afgelopen zaterdagavond 06-04-2019, willen wij als bestuur een verklaring uitbrengen om een aantal zaken te verduidelijken.

Het bestuur van de Stichting Islamistische Moskee Alhijra in Waddinxveen heeft met afschuw kennis genomen van de bedreigingen en geweld op de moskeebezoekers zaterdagavond door twee mannen .

Een 15 jarige buurtbewoner en bezoeker van de moskee werd uitgescholden, bedreigd en geslagen door de oudste van de twee daders.
Het slachtoffer vluchtte na te zijn geslagen bij de flat de moskee binnen.
De dader ging achter de jongen aan en bonsde op de deur van de moskee,toen de moskeebezoekers de deur openden, schold hij de moskeebezoekers uit en uitte racistische uitspraken tegenover de aanwezige moskeebezoekers die hem probeerden te kalmeren.

De daders hebben daarna meerdere moskeebezoekers aangevallen, bedreigd en mishandeld.
Er zijn meerdere gewonden gevallen, twee zijn ter plekke door de ambulance personeel behandeld en twee zijn meegenomen naar het ziekenhuis.
De daders zijn later op de avond thuis door een arrestatieteam aangehouden.

Wij veroordelen deze daad van geweld op onze moskeebezoekers ten zeerste en vragen de politie en overheid hier op gepaste wijze te reageren en de daders hiervoor de vervolgen. Daarnaast vragen wij onze bezoekers de rust te bewaren en eventuele provocerende uitingen en/of gedragingen te negeren.

Het bestuur is in gesprek met de politie en de burgmeester om hier op gepaste wijze te reageren en de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen.

Namens het bestuur van Stichting Islamistische Moskee Alhijra te Waddinxveen.