Amsterdam krijgt 172 extra agenten

Amsterdam krijgt 172 extra agenten

Amsterdam krijgt er 172 politieagenten bij. De mankracht wordt vrijgemaakt doordat de arrestantenzorg in Amsterdam van drie locaties wordt verplaatst naar het Justitieel Complex op Schiphol, en daar wordt overgenomen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Dat meldt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

In het pand op Schiphol, waar ook bijvoorbeeld een extra beveiligde rechtbank zit, staan ruimtes leeg. Die kunnen worden gebruikt voor het onderbrengen van Amsterdamse arrestanten. De eerste worden naar verwachting voor het eind van het jaar verplaatst naar de nieuwe locatie.

Op termijn moet Amsterdam overigens weer 54 agenten inleveren, die dan worden ingezet bij de andere politie-eenheden, aldus Grapperhaus.