HELAAS: DENK toch NIET in de Eerste Kamer

HELAAS: DENK toch NIET in de Eerste Kamer

UPDATE (12:58): Inmiddels zijn 98,5 procent van de stemmen geteld. Stand voor DENK niet veranderd.

***

Het ziet ernaar uit dat DENK toch niet niet in de Eerste Kamer komt. Dat blijkt donderdagochtend na telling van 93 procent van de stemmen.

Aanvankelijk werd gedacht dat DENK met minimaal 1 zetel in de Eerste Kamer zou komen. DENK-oprichter Selçuk Öztürk hoopte zelfs op een tweede zetel in de Eerste Kamer. Inmiddels blijkt dat het de politieke partij niet gelukt is om in de Eerste Kamer te komen.

Provinciale Staten

Volgens de huidige uitslag komt DENK alleen in de provinciehuizen in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. In Zuid-Holland met 1 zetel, in Noord-Holland met 1 zetel en in Utrecht met 1 zetel. In andere provincies is de partij niet gekozen.

Gekozen kandidaten

Volgens de huidige stand van zaken komen naar alle waarschijnlijkheid de volgende kandidaten namens DENK in de Provinciale Staten. (Daarbij is nog geen rekening gehouden met de voorkeursstemmen)

Zuid-Holland: Metin Celik

Noord-Holland: Gideon Everduim

Utrecht: Hanane Bittich

Weliswaar zijn meer dan 93 procent van de stemmen donderdagochtend geteld. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat na telling van de laatste 7 procent van de stemmen verandering komt in het zetelaantal van DENK in de Eerste Kamer en in de provincies.

Geschreven op do 21 maart, 08:22