Categories Nieuws Artikelen

Arabische leiders verwerpen besluit Trump: Golanhoogten niet van Israël

Arabische leiders hebben nogmaals te kennen gegeven dat zij het besluit van de Amerikaanse president Trump verwerpen. Trump had onlangs besloten om de Golanhoogten te erkennen als deel van Israël. Arabische leiders laten nu weten dat zij het daar niet mee eens zijn.

Dat gebeurde tijdens de 30ste Arabische Liga-top in Tunis. Daar hebben de Arabische leiders ook hun volledige steun uitgesproken voor Palestina.

Opmerkelijk is dat Koning Salman van Saoedi-Arabië daar ook bij aanwezig was. “We herhalen onze categorische afwijzing van maatregelen die de Syrische soevereiniteit over de Golan zouden ondermijnen,” aldus Saoedi-Arabië tijdens de top.

Die uitspraak van Saoedi-Arabië is opmerkelijk omdat het land vaak verweten wordt weinig te doen om de rechten van de Palestijnen te beschermen vanwege de nauwe banden tussen Saoedi-Arabië en de Amerikaanse president Trump.

Ook Marokko was vertegenwoordigd tijdens de top. De Marokkaanse minister Mohamed Aujjar van Justitie en de Marokkaanse staatssecretaris Mounia Boucetta waren namens Marokko aanwezig bij de top.