Putin en Erdogan: Handelsrelaties tussen Turkije en Rusland verder intensiveren

Putin en Erdogan: Handelsrelaties tussen Turkije en Rusland verder intensiveren

De handelsrelaties tussen Turkije en Rusland bedragen op dit moment 35 miljard dollar en moeten worden geïntensiveerd naar 100 miljard dollar. Dat zeggen de Russische president Vlamidir Putin en president Erdogan van Turkije vandaag. Putin ontvangt momenteel de Turkse president Erdogan die voor overleg in Rusland is.

Erdogan en Putin praten vandaag over de relaties tussen beide landen. Naast handelsrelaties wordt ook gesproken over politieke en militaire samenwerking. De Turkse president Erdogan zegt dat vandaag over drie belangrijke onderwerpen afspraken zullen worden gemaakt. “Ook is ons doel om onze handelsrelatie op te schroeven naar 100 miljard dollar,” aldus Erdogan.

Terreur en Syrië

President Erdogan en Putin zullen ook praten over het bestrijden van terrorisme in de regio. Erdogan: “Een andere zeer belangrijke onderwerp is de stappen die we hebben gezet tegen de terroristische activiteiten in de regio. Met name de stappen die we in Syrië zetten zijn van groot belang.”

Volgens de Russische president is er sprake van een nauwe samenwerking tussen Turkije en Rusland. “We hebben met Turkije intensief gewerkt aan internationale vraagstukken. De twee landen onderhouden intensieve contacten die via de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie lopen. Ook blijft onze militaire technische samenwerking toenemen,” aldus president Putin.

© Demet TV