Circa 117.000 CV’s bij UWV illegaal gedownload

Circa 117.000 CV’s bij UWV illegaal gedownload

Bij uitkeringsinstantie UWV zijn illegaal zo’n 117.000 CV’s gedownload. Het gebeurde tussen 16 en 30 april vanuit de website werk.nl. Dat meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

De curricula vitae zijn met een account van één werkgever gedownload. Op 30 april werd het ontdekt en is het account geblokkeerd. De werkgever heeft verklaard niets van de actie te weten. Zijn account is vermoedelijk misbruikt, aldus de minister.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is op de hoogte gesteld. Ook is aangifte bij de politie gedaan. De betrokkenen zijn door het UWV op de hoogte gesteld. Zij hebben het advies gekregen alert te zijn.

Het UWV onderzoekt de mogelijke gevolgen en bekijkt of er verdere herstel- of beveiligingsmaatregelen nodig zijn.