Categories Nieuws Artikelen

Verkiezingen Istanbul moeten over

De verkiezingen in Istanbul moeten over. Dat heeft de Turkse kiesraad besloten.

Woordvoerder Recep Ozel van de AK-partij zegt zojuist: “Verkiezingen in Istanbul moeten opnieuw gedaan worden.”

Oppositiepartij CHP had in Istanbul de verkiezingen gewonnen en inmiddels is Ekrem Imamoglu van die partij al geïnstalleerd als burgemeester van de belangrijkste stad van Turkije. De AK-partij had echter bezwaar gemaakt op de verkiezingsuitkomst in Istanbul omdat de partij fraude had geconstateerd tijdens de verkiezingen. Het antwoord op dit bezwaar heeft gehoor gekregen en de verkiezingen moeten opnieuw plaatsvinden. Dat heeft de Turkse kiesraad (YSK) zojuist besloten.

Zeven leden van de raad (YSK) gingen akkoord met het bezwaar, terwijl vier leden tegenstemden. De verkiezingen worden op 23 juni gehouden.

© Demet TV