Categories Nieuws Artikelen

Exitpolls: DENK niet gekozen voor Europa

Volgens de expitpolls voor de Europese Verkiezingen is de politieke partij DENK van Tunahan Kuzu, niet gekozen. DENK deed donderdag voor het eerst in zijn bestaan mee aan de Europese Verkiezingen. Het is DENK-lijsttrekker Ayhan Tonca niet gelukt om een zetel te bemachtigen in Europa.

De PvdA komt verrassend als grootste uit de bus bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ook in de definitieve prognose van Ipsos voor de NOS eindigen de sociaaldemocraten op de eerste plek. De PvdA gaat van drie naar vijf zetels.

De VVD wint een zetel en komt op vier, evenveel als het CDA dat echter van vijf naar vier gaat. Forum voor Democratie haalt 11 procent en komt daarmee op drie zetels. PVV, D66 en SP verliezen flink.

De definitieve uitslag wordt zondag bekendgemaakt.