Categories Nieuws Artikelen

Marcouch blijft erbij: geen excuses aan imam

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ziet geen enkele aanleiding om imam Youssef Arkhouch excuses aan te bieden. De uitspraken van de burgemeester over salafisme enerzijds en de imam anderzijds waren zorgvuldig, dus een excuus zou misplaatst zijn, aldus de gemeente dinsdag.

De imam stapte naar de rechter omdat hij vond dat Marcouch hem in verband zou hebben gebracht met problematisch salafisme. Dat speelde rond de benoeming van de imam bij een Arnhemse moskee. De benoeming ging niet door, maar Arkhouch kreeg van de rechter wel deels gelijk. Arnhem kon volgens de rechter niet bewijzen dat de voorganger zelf gewelddadig gedachtegoed zou aanhangen of haatzaaiende preken hield.

De gemeente moest hem 4000 euro schadevergoeding betalen en een rectificatie plaatsen. Dat is ondertussen gebeurd. De imam is opnieuw naar de rechter gestapt, volgens zijn raadsman.