‘Plasterk roept ouders op tot betere opvoeding’

Ouders moeten hun kinderen beter opvoeden. Dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) naar aanleiding van een donderdag uitgekomen rapport over geweld tegen ambtenaren, schrijft De Telegraaf.

Vaders en moeders verzaken volgens Plasterk te vaak hun ouderlijke taak, waardoor geweld tegen onder meer hulpverleners, overheidsmedewerkers en vrijwilligers plaatsvindt. Dat zou komen door een gebrek aan respect.

“Er is onvoldoende besef in de samenleving dat geweld niet acceptabel is.


Het probleem begint als kinderen respect voor gezag en andere mensen niet meer van huis uit meekrijgen.” Coalitiepartner VVD ziet vooral heil in hogere strafeisen en supersnelrecht, maar Plasterk ziet dit eerder als symptoombestrijding. In het rapport over geweld tegen ambtenaren staat dat overheidsmedewerkers te laat of soms helemaal niet terughoren wat er met de dader is gebeurd. Ook wordt er niet altijd aangifte gedaan bij geweld. De minister wil dat hier verandering in komt, schrijft De Telegraaf.

Landelijk wordt met bestuurders afgesproken dat elk incident van geweld of agressie moet worden gemeld. “De kern van ons beleid is dat het geweld en de kopzorgen die daarbij horen niet het probleem zijn van de overheidsdienaar, maar van ons allemaal”, aldus Plasterk in de krant.

17 januari 2013, 08:52
©Demet TV