Categories Nieuws Artikelen

Drie containers met coke onderschept in Rotterdam

De douane heeft de afgelopen dagen in Rotterdam drie partijen cocaïne in koelcontainers gevonden. Het gaat in totaal om 177 kilo die in koelcontainers was verstopt. Er zijn drie mannen aangehouden, laat het Openbaar Ministerie weten. De drugs, met een waarde van ongeveer 5,5 miljoen euro, zijn vernietigd. Het onderzoek is in volle gang.

De eerste vangst dateert van zaterdagmiddag, toen de douane 34 pakketten met in totaal 37 kilo cocaïne ontdekte in de motor van een koelcontainer met bananen. De container was via Panama uit Colombia gekomen.


Op het haventerrein signaleerden bewakingsmedewerkers die avond drie mannen, die vervolgens werden aangehouden. Ze zijn afkomstig uit Nederland, België en Albanië en zijn 22, 35 en 36 jaar.

Op hetzelfde terrein werd maandagmiddag opnieuw cocaïne ontdekt. Met hulp van een mobiel scanapparaat van de douane werden in een container met bananen twee sporttassen met nog eens 29 kilo coke gevonden.

Maandagavond werd 111 kilo gevonden in drie sporttassen in een vriescontainer met bevroren mosselvlees uit Chili. De tassen werden ontdekt toen de container werd afgeleverd bij een bedrijf in Rotterdam.

29 januari 2013, 15:15
©Demet TV