Meer mensenhandelaren opgepakt aan grens

De marechaussee heeft vorig jaar aan de grenzen een stuk meer illegalen, mensensmokkelaars en mensenhandelaren opgepakt dan een jaar eerder. Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt zondag berichtgeving daarover van de NOS.

Van mensenhandel werden vorig jaar 110 gevallen ontdekt, tegenover 97 een jaar eerder. Er waren 141 gevallen van mensensmokkel. In 2011 waren dat er nog 86. Controleurs van de marechaussee pakten verder 1700 illegalen op, tegenover 1500 in het jaar daarvoor.

De marechaussee mag sinds de afschaffing van de grenscontroles in de Schengenlanden alleen nog steeksproefsgewijs controleren. Sinds 2011 controleert de marechaussee de grens met België en Duitsland met zogenoemd mobiel toezicht.


24 februari 2013, 17:51
© [Copyright 2013 Demet TV]