Werkstraf geëist tegen disciminerende politicus

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een werkstraf van veertig uur geëist tegen een politicus wegens homodiscriminatie. De Amsterdamse politicus Delano Felter zei op 24 februari 2010 tegenover de Amsterdamse omroep AT5 dat ‘de homofiel te dominant wordt’. Hij werd in september vorig jaar vrijgesproken, maar het OM ging in hoger beroep.Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 zei de katholieke Felter, lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij (RMP), bij een debat in De Rode Hoed dat er te veel homo’s in het Amsterdamse bestuur zitten. “Hele homofiele groepen, zoals bij de politie, moeten gewoon weg”, zei hij.

Het COC deed aangifte wegens discriminatie, waarna het OM tot vervolging overging. In eerste aanleg was de eis een boete van 750 euro. De rechter sprak Felter vrij. Het OM kon zich met dit oordeel niet verenigen en stelde hoger beroep in.

“De groep homoseksuelen wordt door hem als minderwaardig neergezet”, meldt justitie. “Als burgers die niet volwaardig zijn. Deze uitingen van onverdraagzaamheid kunnen niet getolereerd worden. Discriminatie van groepen mensen, dient te worden bestraft. Het gaat hier om een zeer ernstig feit.”

Het hof doet op 11 maart uitspraak.

25 februari 2013, 18:02
© [Copyright 2013 Demet TV]