Daling aantal gestolen boten

Het aantal gestolen boten is vorig jaar licht gedaald. In totaal werden 1166 vaartuigen ontvreemd, een daling van ruim acht procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook werden minder buitenboordmotoren gestolen. In totaal noteerde de politie 1924 diefstallen, 3,2 procent minder dan in 2011. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Net als in 2011 werd ongeveer dertig procent van de gestolen vaartuigen teruggevonden.


De motorboot was vorig jaar het meest in trek bij het dievengilde, gevolgd door roeiboten en sloepen. Motorboten en sloepen werden relatief het meest teruggevonden. De meeste boten en motoren werden gestolen in het watersportseizoen tussen april en oktober in watersportrijke politieregio’s als Amsterdam-Amstelland, Friesland en Hollands-Midden. De piek lag volgens de politie in de maanden juli en augustus.

De politie adviseert booteigenaren kettingen, sloten en elektronische systemen te gebruiken om het dieven zo lastig mogelijk te maken. Naast een goede beveiliging is het essentieel dat eigenaren de gegevens van hun boot goed noteren.

08 maart 2013, 10:05
©Demet TV