Categories Nieuws Artikelen

Ouders gelukkiger rond geboorte eerste kind

Mensen zijn gelukkiger in de periode rond de geboorte van een eerste kind. Tijdens de zwangerschap zijn de aanstaande ouders het gelukkigst. Daarna neemt het geluksgevoel langzaam af tot het na een tot twee jaar weer terug is op het niveau van voor de zwangerschap. Dat meldt het CBS maandag.
 
Het geluksgevoel rond de geboorte van het eerste kind stijgt bij zowel mannen als vrouwen, al is de stijging bij vrouwen wel sterker. Na de geboorte daalt het geluksgevoel voor mannen en vrouwen in dezelfde mate.
 
De gelukspiek is er volgens het CBS alleen bij de geboorte van het eerste kind. Rond de geboorte van het tweede en derde kind voelen ouders zich niet gelukkiger dan anders.


11 maart 2013, 09:52
© [Copyright 2013 Demet TV]