‘Turkije naar Europees Hof om Yunus’

Turkije wil via het Europees Hof afdwingen dat de 9-jarige Yunus wordt herenigd met zijn biologische ouders. Na zijn zaak volgen mogelijk meer zaken, meldt de Turkse krant Sabah. Yunus woont in Nederland momenteel bij lesbische pleegmoeders.
 
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zou alle Turkse kinderen die bij pleeggezinnen zijn ondergebracht terug willen halen. Bij een bezoek van Erdogan aan Nederland maakte premier Mark Rutte (VVD) vorige week duidelijk dat de pleegzorg enkel een Nederlandse aangelegenheid is.


Turkije wees toen op een internationaal verdrag op basis waarvan Nederland verplicht zou zijn om informatie over Turkse pleegkinderen te delen met Turkije. Maar dinsdag concludeerde staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn dat hier toch geen sprake van is en dat Turkije dus niet wordt ingelicht over Turkse kinderen die in Nederlandse pleeggezinnen worden geplaatst.
 

UPDATE: Turkije spreekt tegen dat het naar het Europees Hof stapt.

28 maart 2013, 09:05
© [Copyright 2013 Demet TV]