‘Rutte moet na deze periode stoppen als VVD-leider’

Premier Mark Rutte kan na deze regeerperiode beter stoppen als VVD-leider. Dat zegt VVD-coryfee Frits Bolkestein zaterdagavond in Nieuwsuur. Volgens hem is het onvermijdelijk dat bij Rutte na tien jaar partijleiderschap ‘metaalmoeheid’ optreedt.


“Als ik Rutte zou zijn zou ik deze periode afmaken en dan zou ik commissaris in Brussel worden”, aldus de oud-VVD-leider, die overigens wel vindt dat Rutte het goed doet. In Nieuwsuur komen vanwege het 65-jarig bestaan van de partij vier oud-partijleiders aan het woord. Naast Bolkestein spreken ook Hans Wiegel, Ed Nijpels en Jozias van Aartsen zich uit over Rutte en de partij.
 
De oud-VVD-leiders spraken ook over het begrotingstekort. Van Europa mag dat niet hoger zijn dan drie procent, maar Wiegel, Nijpels en Bolkestein vinden dat die norm niet heilig moet zijn. Bolkestein zegt onder de indruk te zijn van het verhaal van het Centraal Planbureau, dat waarschuwt voor de gevolgen van te veel bezuinigen. “Je moet nooit de economie kapotbezuinigen”, vindt Wiegel.

30 maart 2013, 19:13
© [Copyright 2013 Demet TV]