Excuses Media Markt, medewerker op non-actief

De directie van Media Markt heeft een medewerker op non-actief gesteld die verantwoordelijk was voor het heimelijk filmen van personeel in filialen van de winkelketen. Het bedrijf biedt zijn excuses aan, staat in een verklaring vrijdag.


Naar aanleiding van de meldingen over verborgen camera’s in een filiaal van Media Markt en vier filialen van Saturn, onderdeel van hetzelfde bedrijf, stelde het bedrijf een intern onderzoek in. “Tot verbazing en ontzetting van de directie is vandaag uit dit onderzoek gebleken dat er ook opnames zijn gemaakt bij een aantal andere winkels. Het gaat om neutrale sfeerbeelden van een aantal seconden”, stelt het bedrijf.
 
De Leeuwarder Courant schreef vrijdagochtend al dat in navolging van vestigingen van Media Markt en Saturn ook personeel zonder aankondiging vooraf gefilmd was in winkels van Expert, Scapino en De Tuinen.
 
De installatie van camera’s zou een initiatief zijn geweest van de betreffende medewerker, zo stelt de directie. “Het maken van opnames bij andere bedrijven is expliciet geen onderdeel van het beleid van de onderneming en zal dat ook nooit worden.”
 
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) wilde vrijdagochtend niet ingaan op vragen of er een eventueel onderzoek is ingesteld. Ook wilde de woordvoerder niet zeggen of er klachten zijn binnengekomen.

05 april 2013, 13:45
© [Copyright 2013 Novum]