Politie Amsterdam klaar voor Poetin-protest

De politie in Amsterdam staat op scherp voor de demonstratie van COC Nederland maandagavond bij het Scheepvaartmuseum.


Bij het museum zijn in de loop van de middag agenten van de Mobiele Eenheid geposteerd om in te grijpen als het protest uit de hand loopt.De Russische president Vladimir Poetin dineert maandagavond in het museum met onder anderen minister-president Mark Rutte. COC Nederland grijpt het staatsbezoek aan om te protesteren tegen het homobeleid in Rusland. Er worden ruim 3300 mensen verwacht.

Het protest vindt om 19.00 uur plaats aan het Oosterdok naast museum NEMO. De demonstranten staan zo in het zicht van Poetin. Het COC heeft deelnemers opgeroepen om gekleed te komen in een van de kleuren van de regenboog, het symbool voor de homogemeenschap en daar wordt volgens een woordvoerder massaal gehoor aan gegeven. De betogers gaan een hoop geluid maken.

Op andere plaatsen in Amsterdam, vooral bij de Hermitage werd maandagmiddag al geprotesteerd tegen het Russische homobeleid. Zo werden bruggen behangen met grote spandoeken in regenboogkleuren en was ook Amnesty International op verschillende plekken zichtbaar aanwezig.

08 april 2013, 16:56
©Demet TV