Categories Nieuws Artikelen

Cohen opent jacht op kiezers PVV

 

PvdA-leider Job Cohen zoekt de confrontatie met Geert Wilders. Kiezers van de PVV kunnen volgens Cohen beter terecht bij de PvdA dan bij de partij van Wilders, zegt hij in een interview in De Telegraaf dat zaterdag wordt gepubliceerd. Wilders zou een machtspoliticus zijn die geen interesse heeft in het nakomen van verkiezingsbeloften.

“Ook de PVV-kiezers moeten weten waar hun belangen liggen”, zegt Cohen. “En die liggen eerder bij de PvdA dan bij de PVV.”

Cohen erkent dat de problemen in zijn eigen partij, die in de peilingen flink moet inleveren op haar huidige aantal van 31 zetels, niet zijn opgelost door te wijzen naar Wilders. Oorzaak van het moeilijke jaar is de steun van de PvdA aan het kabinet bij de eurocrisis en het pensioenakkoord, denkt Cohen.

Wilders laat vrijdagochtend via twitter weten niet onder de indruk te zijn van het offensief van Cohen. Cohen zou slechts vrezen voor zijn eigen positie als leider van de ‘partij van de Arabieren’.

30 december 2011, 07:48
© Novum