Koningslied direct naar kop downloadlijst

Het officiële Koningslied heeft binnen enkele uren de eerste plek van de Nederlandse iTunes-hitlijst bereikt. Het nummer voor Willem-Alexander, gecomponeerd door John Ewbank, heeft het bedanklied van RTL Boulevard voor koningin Beatrix naar de tweede plek verdreven.


Zowel een woordvoerder van het Nationaal Comité Inhuldiging als van platenmaatschappij Universal laat aan Novum Nieuws weten blij te zijn met de koppositie. Het Koningslied was vrijdag om 08.30 uur voor het eerst te horen in het Oranjejournaal van Radio 2 en direct daarna downloadbaar voor 99 cent.

De videoclip gaat maandag in première. Het nummer, dat ruim vijf minuten duurt, werd door 51 artiesten ingezongen. Onder anderen Marco Borsato, Ali B, Trijntje Oosterhuis, Lee Towers en Gerard Joling zongen mee. Het lied wordt 30 april opgevoerd in de Rotterdamse Ahoy, tijdens het meezingconcert Samen voor Oranje.

Het Koningslied wordt bepaald niet door heel bekend Nederland gewaardeerd. “Ik ben voor een milde steniging van iedereen die aan deze wanstaltige troep heeft meegewerkt en nog gaat meewerken”, twitterde Nico Dijkshoorn.

“Er wordt hard gewerkt aan een site waar jullie je massaal mogen afmelden als onderdaan”, reageerde Volkskrant-columniste Sylvia Witteman. “Het is maar goed dat we het Koningslied niet naar het Songfestival sturen”, reageerde royaltydeskundige Marc van der Linden.

19 april 2013, 12:27
© [Copyright 2013 Novum]