‘Spannende’ dagen voor Moszkowicz

Ontspannen wordt voor Bram Moszkowicz dit weekend lastig. Maandag doet het Hof van Discipline in Den Bosch uitspraak in de tuchtzaak tegen de bekende strafpleiter. Tegen RTL Boulevard zei de advocaat vrijdagavond dat het volgens hem een ‘spannend weekend’ wordt.


De strafpleiter gaf aan donderdag en vrijdag wat cliënten te hebben bezocht, ‘omdat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn’. Moszkowicz bezwoer verder bij de uitspraak aanwezig te zijn. Bij de behandeling van en uitspraak in zijn zaak bij de Raad van Discipline schitterde hij door afwezigheid.
 
De 52-jarige Moszkowicz werd 30 oktober door de Raad van Discipline uit zijn ambt gezet. De Orde van Advocaten had een schorsing van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk tegen hem geëist.
 
De advocaat werd geschrapt van het tableau omdat hij grote contante betalingen aannam. Ook kwam hij toezeggingen om cliënten zelf bij te staan niet na en verleende hij hun slechte rechtsbijstand. Verplichte bijscholingscursussen volgde de strafpleiter niet,hoewel hij naar eigen zeggen sindsdien een inhaalslag heeft gemaakt. Verder maakte hij niet duidelijk waar contante voorschotten van tienduizenden euro’s aan werden besteed en stuurde hij rekeningen voor werk dat niet was gedaan.
 
Tijdens het hoger beroep onthield de Orde van Advocaten zich van een strafeis. Advocaat van Moszkowicz Gabriel Meijer pleitte tijdens de behandeling van het beroep voor een voorwaardelijke schorsing van een jaar.

19 april 2013, 19:50
© [Copyright 2013 Demet TV]