115 Nieuwe militairen Patriot-missie Turkije

Een nieuwe lichting militairen is dinsdag afgereisd naar Turkije om deel te nemen aan de Patiot-missie. De circa 115 militairen lossen daar hun collega’s af, die na drie maanden terug naar huis keren, laat het ministerie van Defensie dinsdag weten. Volgende maand wordt de staf en het ondersteunend personeel vervangen.


De Patriots werden in januari naar Turkije gestuurd toen dat land de NAVO had gevraagd zijn bevolking en grondgebied te helpen beschermen langs de grens met het door een burgeroorlog verscheurde Syrië. Bij de missie zijn in totaal 250 Nederlandse militairen betrokken.
 
De Nederlandse raketafweersysteem beschermen de stad Adana, die ongeveer 2,2 miljoen inwoners telt. Adana ligt op 120 kilometer van de grens. Duitsland en de Verenigde Staten hebben ook Patriots gestuurd.
23 april 2013, 15:33
© [Copyright 2013 Novum]