Arrestaties voor gewelddadige overval op bejaarde

Met de arrestatie van twee minderjarige verdachten denken politie en justitie een zeer gewelddadige straatroof op een bejaarde vrouw halverwege april in Voorschoten te hebben opgelost. De politie meldt maandag dat het tweetal uit Leiden zich zelf bij de politie heeft gemeld, mogelijk doordat ze zich door aandacht voor de kwestie op sociale media onder druk gezet voelden.


De beroving vond 13 april plaats op de Juliana van Stolberglaan, nadat de 74-jarige vrouw in Voorschoten uit een trein was gestapt. Daarna werd ze gevolgd door drie mannen, die haar na een tijdje uit het niets hardhandig van haar handtas beroofden. Het 74-jarige slachtoffer viel bij het voorval en brak haar arm.

De vrouw gaf na de beroving in een opsporingsprogramma op de regionale zender Omroep West aan dat zij vanwege het incident niet meer over straat durfde. Na de uitzending plaatste geenstijl.nl foto’s van de overvallers op de website. Ook boden veel kijkers na de uitzending in een reactie aan de vrouw te willen vervoeren naar haar gehandicapte zoon die in Den Haag woont.

De politie kreeg ook anonieme tips binnen, waarbij enkele namen van de vermoedelijke daders werden genoemd. Vervolgonderzoek leidde de politie naar twee jongeren van 16 jaar uit Leiden. Zij werden zaterdag en zondag opgepakt nadat ze zich zelf bij de politie meldden, mogelijk vanwege de aandacht voor de zaak op sociale media, aldus de politie.

De twee jongens worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

2013-05-20 12:21