Amber Alert actie voor werven ontvangers

De politie is een actie begonnen om deelnemers te werven voor het Amber Alert. Het streven is voor zaterdag 270 duizend nieuwe aanmeldingen te hebben, zodat een op de tien Nederlanders de alerts die worden uitgestuurd bij de vermissing van een kind ontvangt.

Momenteel hebben 1,4 Nederlanders en duizenden bedrijven zich aangemeld voor de alerts van het waarschuwingssysteem. De politie wil de 270 duizend nieuwe aanmeldingen het liefst voor zaterdag hebben omdat dat de dag van het vermiste kind is. Aanmelden kan door de tekst ‘Amber aan’ te sms’en naar 5100. Deelname aan het Amber Alert is gratis.

De politie stuurt zo’n vier keer per jaar een Amber Alert uit. De laatste keer gebeurde dat voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, die zondag dood werden aangetroffen in Cothen na een vermissing van bijna twee weken.

2013-05-21 10:23