Ook Asscher in Schilderswijk

Ook minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Schilderswijk in Den Haag. Dat bevestigt zijn woordvoerder. 

Aanleiding is de commotie de afgelopen dagen over de wijk, nadat dagblad Trouw zaterdag schreef dat in een deel van de Schilderswijk orthodoxe moslims hun leefregels zouden opleggen aan andere buurtbewoners. Het leek Asscher goed om persoonlijk te gaan kijken in de wijk zodat hij zelf een goed beeld kan vormen, stelt zijn woordvoerder. Hij is met de wijkagent de straat op gegaan en heeft gesproken met bewoners.

Ook PVV-leider Geert Wilders bezoekt dinsdag de wijk. Ook hij heeft een gesprek met de politie en loopt daarna door de wijk. Volgens Wilders rukt het islamofascisme op in Nederland en hij noemt dat ’totaal onaanvaardbaar’.
 
2013-05-21 11:42