Vliegtuigje gecrasht in Arnemuiden

Een klein vliegtuig is maandagochtend neergestort bij een camping in Arnemuiden. Twee inzittenden zijn op eigen gelegenheid uit het toestel geklommen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. Ze hebben lichte schrammen opgelopen en worden nagekeken door ambulancepersoneel.


Het incident vond rond 10.45 uur plaats op een bouwplaats aan de Calandweg, nabij camping De Witte Raaf. Getuigen zagen dat het vliegtuigje met pruttelende motor opsteeg en een poging deed om een noodlanding te maken, waarbij het toestel crashte. De brandweer wist te voorkomen dat de lekkende brandstoftank vlam vatte.

Het toestel was een lesvliegtuigje dat werd bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Goes. Haar instructeur was een 57-jarige man uit dezelfde woonplaats.

2013-05-27 15:44