Categories Nieuws Artikelen

Van der Sloot mag nog niet trouwen

Joran van der Sloot kan nog niet trouwen met zijn Peruaanse vriendin. Hij voldoet niet aan de gestelde voorwaarden. Dat zegt een woordvoerder van de Peruaanse gevangenisautoriteit INPE tegen Novum Nieuws. Van der Sloots advocaat liet eerder weten dat de Nederlander binnenkort in het huwelijk treed.

Volgens de zegsvrouw is zij woensdag zelf naar de Piedras Gordas-gevangenis geweest om navraag te doen.


Daar bleek dat de 25-jarige Nederlander inderdaad een aanvraag heeft gedaan om te trouwen, maar dat hij nog niet alle benodigde documenten heeft ingeleverd bij de gevangenisautoriteiten.

Als dit is gebeurd zou Van der Sloot kunnen trouwen, stelt de woordvoerder. In Peruaanse gevangenissen kan een burgerlijk en een kerkelijk huwelijk worden gesloten. Ook is het mogelijk om individueel of met meerdere stellen tegelijk te trouwen. Het is niet duidelijk welk huwelijk Van der Sloot wil.

Van der Sloot wil trouwen met zijn 23-jarige vriendin Leidy Figueroa die hij in de Miguel Castro Castrogevangenis heeft leren kennen toen hij daar vastzat. Zij kwam daar regelmatig een gedetineerd familielid bezoeken. Volgens advocaat Máximo Altez bezoekt Figueroa Van der Sloot nu elke week in Piedras Gordas en beheert zij onder meer zijn financiën.

Van der Sloot zit in de gevangenis een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores.

 

2013-05-31 12:25