Rode Tulp Film Festival in Rotterdam van start

Het Rode Tulp Filmfestival is in Rotterdam van start gegaan. De Culturele Stichting Nederland heeft in het kader van de film festival maar liefst 26 Turkse films naar Nederland gehaald. De films zijn allen ondertiteld naar het Engels en worden vanaf 5 t/m 9 juni vertoond in het Lantaren Venster in Rotterdam.


De openingsavond van de filmfestival is woensdagavond in aanwezigheid van de Turkse consulaat Togan Oral, Enis Tataroglu (Turks Verkeersbureau) en Mehmet Emin Alkanlar (voorzitter van het Rode Tulp Film Festival) van start gegaan. Ook Turkse bekendheden als actrice Demet Akbag en regisseur Erden Kral zijn aanwezig op deze avond. Zij hebben samen met een grote groep genodigden gekeken naar de meest recente film Yük (De Last) van de Erden Kiral. Op de openingsavond is aan Kiral tevens een ereprijs uitgereikt. Hij kreeg zijn prijs uit de handen van actrice Tosca Niterink.

Ook de bekende Turkse actrice Demet Akbağ heeft een prijs mogen ontvangen. Zij kreeg de oeuvreprijs van het filmfestival uitgereikt door de Turkse consulaat Toğan Oral.

Tijdens het 5-daags Rode Tulp Filmfestival zullen 26 films in totaal 33 maal worden vertoond. Hieronder bevinden zich speelfilms, documentaires en korte films.  Meer informatie over de filmfestival vindt u op www.rtff.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6-5-2013  © Demet TV