Wilders noemt Willem-Alexander sympathiek

PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagochtend een ‘openhartig en aangenaam gesprek’ gehad met koning Willem-Alexander. Dat heeft Wilders via Twitter laten weten. “Onze koning is een sympathieke en energieke man”, meldde Wilders verder.

Wilders bracht donderdagochtend een kennismakingsbezoek aan Willem-Alexander op Paleis Noordeinde in Den Haag. Alle fractievoorzitters zijn uitgenodigd. Dat het bezoek van Wilders samenvalt met de ophef over het ‘weren’ van de PVV-leider bij de inhuldiging van Willem-Alexander, is toeval.


De fractievoorzitters in de Tweede Kamer komen donderdagmiddag bijeen om te praten over de kwestie. Eerste Kamervoorzitter Fred de Graaf (VVD) zou een kunstgreep hebben toegepast om te voorkomen dat Wilders deel uitmaakte van de commissie van in- en uitgeleide. Wilders zou te omstreden zijn geacht, onder meer vanwege zijn eerdere kritiek op koningin Beatrix.

2013-06-13 12:54