PVV hekelt examenregeling Ibn Ghaldoun

 

PVV-Kamerlid Harm Beertema vindt het niet eerlijk dat de gezakte leerlingen van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun hun examen wel mogen overdoen, en gezakte leerlingen buiten Rotterdam niet. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die Beertema heeft gesteld aan staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD).

Dekker besloot naar aanleiding van de examenfraude op de school dat alle leerlingen van Ibn Ghaldoun het examen moesten overmaken.


Dat leidt volgens Beertema tot een ongelijke situatie, omdat de gezakte leerlingen van de islamitische school ‘overduidelijk niet hebben gefraudeerd’. Zij mogen wel het examen overdoen en andere leerlingen die zijn gezakt niet.

Beertema wil van Dekker weten of hij het met hem eens is dat pas sprake is van gelijke behandeling als de examens van de gezakte leerlingen geldig blijven of wanneer alle leerlingen die zijn gezakt in Nederland opnieuw examen mogen doen.

Drie havo-leerlingen van Ibn Ghaldoun zijn het ook niet eens met de regeling, zo werd maandag bekend. Zij hebben een kort geding aangespannen tegen de onderwijsinspectie om te voorkomen dat ze dinsdag hun examens moeten overdoen. Dat kort geding dient maandagmiddag

 

2013-06-17 11:58