Utrechter aangehouden voor oude shoarmamoord

Een 37-jarige man uit Utrecht is dinsdag aangehouden voor een moord uit 1999. Daarbij kwam de bedrijfsleider van een shoarmazaak om het leven. Dat meldt de politie. De man liep tegen de lamp doordat hij onlangs voor een ander strafbaar feit dna moest afstaan.

Het lijk van het slachtoffer werd op 9 november 1999 aangetroffen in zijn zaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De 36-jarige man bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Van vier verdachten die in 1999 en 2000 werden aangehouden kon de betrokkenheid nooit worden aangetoond.


In 2007 werden eerdere sporen opnieuw onderzocht. Door nieuwe technieken kon toen een dna-profiel van een vermoedelijke dader worden gemaakt, dat in een dna-databank werd opgenomen. Het dna van de nu aangehouden Utrechter matchte daarmee. De precieze rol van de man wordt onderzocht. Hij is vastgezet voor verhoor.

2013-06-18 17:02