Politie schiet tijdens wilde achtervolging

De politie heeft maandagnacht bij een wilde achtervolging door Haarlem een schot gelost. Agenten konden echter niet voorkomen dat de verdachte ontsnapte. Tijdens de rit raakten geparkeerde auto’s beschadigd.

De bestuurder van de auto ging er als een haas vandoor toen de politie hem even na middernacht op de Schipholweg aan de kant wilde zetten. Hij reed zich na een dollemansrit klem tegen een paaltje op de Obistraat. Agenten stapten uit om hem te arresteren maar op hetzelfde moment gaf de verdachte weer gas en ramde het paaltje van de weg.


De politie loste vervolgens een schot op de wielen van de auto, maar de man stopte niet. De auto werd even later leeg teruggevonden op de Gedempte Schalkburgergracht. De automobilist is nog spoorloos. Hoe groot de schade aan de overige auto’s is, is nog niet duidelijk.

2013-06-25 11:57