Vluchtende automobilist ramt politieauto’s

Een automobilist op de vlucht voor de politie heeft donderdagnacht op de Blaak in Rotterdam twee politieauto’s geramd. Niemand raakte gewond. Mogelijk verkeerde de bestuurder onder invloed. Over de identiteit van de bestuurder wil de politie nog geen mededelingen doen.

De politie ging rond 01.30 uur af op een melding van een automobilist over een zwalkende medeweggebruiker.


Agenten poogden de slingerende auto aan de kant te zetten, maar de bestuurder negeerde een stopteken. Daarop zette de politie vanaf de ‘s-Gravendijkwal de achtervolging in, die uiteindelijk met een omsingeling op de Blaak eindigde, waarbij de twee politiewagens werden geraakt.

Of de automobilist, die nog vastzit, daadwerkelijk te veel gedronken had, wil de politie nog niet zeggen.

 

2013-06-28 11:47