Tbs geëist voor weggooien pasgeboren baby

Tegen een 24-jarige vrouw uit Warnsveld die haar pasgeboren baby in vuilniszakken wikkelde en in de vuilniscontainer stopte, heeft justitie dinsdag tbs met voorwaarden geëist. Volgens justitie in Arnhem moet de vrouw zo snel mogelijk worden behandeld.

De vrouw baarde in augustus 2011 een kindje in de woning van de ouders van haar toenmalige vriend in het Utrechtse Scherpenzeel. De politie vond het lichaampje bij de woning en stelde daarop een onderzoek in. De vrouw had haar zwangerschap steeds ontkend en ook haar vriend en zijn ouders wisten niet van de geboorte.


Omdat de vrouw blijft ontkennen weet justitie niet wat er precies is gebeurd. Voor moord of doodslag is dan ook geen bewijs. Uit sectie is wel gebleken dat de baby levend ter wereld kwam. Het OM verwijt de vrouw dat ze onvoldoende voor het meisje heeft gezorgd en aan haar lot overliet. Ook het verbergen van het lichaam acht justitie bewezen.

De vrouw, die volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar is, kwam in mei op vrije voeten op voorwaarde dat ze zich laat behandelen. De tbs met voorwaarden die in de rechtszaak wordt geëist is volgens het OM haar laatste kans om haar problemen aan te pakken. Als ze zich niet aan de voorwaarden houdt, kan dwangverpleging volgen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

2013-07-09 17:43