Asscher wil geen premier worden

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) wil zelf geen premier worden bij nieuwe verkiezingen. Dat zei hij vrijdag in gesprek met Radio 1.

Hij laat het premierschap liever over aan PvdA-leider Diederik Samsom. “Als hij daartoe bereid is, en dat lijkt hij te zijn, dan gaat Diederik Samsom de lijst trekken en dan hoop ik dat hij premier wordt.”

 


Asscher zegt elke dag hard te werken aan de problemen van Nederland, zoals de werkloosheid en de stagnerende economie. ‘De andere dingen die in het Haagse een rol spelen’, zouden de vicepremier niet bezighouden. “Juist dat element spreekt mij in de politiek niet zo aan.”

De vicepremier verwacht verder geen grote problemen in de Eerste Kamer, waar de PvdA en VVD geen meerderheid hebben. Volgens Asscher wordt de Eerste Kamer ‘geproblematiseerd’

 

2013-07-12 10:30