Categories Nieuws Artikelen

Honderden aan de kant bij ‘boevencontroles’ A13

De politie heeft het afgelopen halfjaar op de A13 tussen Rotterdam en Rijswijk bij controles 363 automobilisten aan de kant gezet. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdagochtend gezegd na berichtgeving hierover in het AD. Het ging om dertig kentekencontroles, waarbij de politie op zoek ging naar auto’s die gesignaleerd staan.

Een van de automobilisten die aan de kant werden gezet had nog een belastingschuld van een ton.


Ook werden negen gestolen auto’s gespot. Verder ging het om openstaande verkeersboetes of om kentekens die niet meer de weg op mogen.

De controles, die veelal in de spits werden gehouden, leidden in veel gevallen tot grote ergernis bij automobilisten. Mensen trapten massaal op de rem uit angst voor een bekeuring wat vervolgens weer files veroorzaakte. Zo was het donderdag volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) voor de vijfde keer in twee weken tijd raak.

In een reactie op de kritiek stelt de woordvoerder dat de politie alleen afgelopen donderdag niet op tijd is weggegaan. “We moeten voorkomen dat ergernissen ontstaan”, aldus de zegsman. “Misschien moeten we het in de toekomst nog anders inrichten om minder overlast te veroorzaken.”

 

2013-07-17 15:43