Categories Nieuws Artikelen

Pooier aangehouden wegens mensenhandel

Een 29-jarige man is maandag in Spijkenisse aangehouden op verdenking van mensenhandel. De man zou een vrouw gedwongen hebben als prostituee te werken in Den Haag en Rotterdam. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis donderdag met veertien dagen verlengd, maakte de politie vrijdag bekend.

De Nederlandse vrouw werd mishandeld als ze niet gehoorzaamde en moest haar inkomsten afstaan aan de verdachte.


De man werd aangehouden in het huis van zijn vriendin. Bij de huiszoeking vond de politie een jachtgeweer en tientallen patronen. De man zou het wapen hebben laten verbergen door zijn 14-jarige neefje en een tante. Zijn vriendin, neefje en tante zijn verhoord.

De vrouw heeft zo’n vijf maanden gedwongen als prostituee gewerkt. De verdachte kwam in beeld omdat de vrouw zich begin dit jaar meldde bij de politie. De man wordt er ook van verdacht enkele jaren geleden een minderjarig meisje uit een jeugdinrichting in de prostitutie aan het werk te hebben gezet. Naar die aantijging wordt nog verder onderzoek gedaan.

 

2013-07-19 14:17