GroenLinks stapt uit begrotingsoverleg

GroenLinks stapt uit het begrotingsoverleg. Dat heeft fractieleider Bram van Ojik woensdag gezegd.

Later meer….

 

Update: 

 

GroenLinks stapt uit het begrotingsoverleg. Dat heeft fractieleider Bram van Ojik woensdag gezegd.


Hij heeft er na het laatste overleg dinsdagavond geen vertrouwen meer in dat er een fundamentele omslag naar een duurzame economie komt. GroenLinks wil meer ambitie in de aanpak van de werkloosheid en het vergroenen van de belastingen.

“De aanpak van de klimaat- en energiecrisis is net zo urgent als het bestrijden van de economische crisis”, stelt van Ojik in een verklaring. “Dat vraagt om fundamentele keuzes. Nu betalen energiemisbruikers minder belasting dan gewone huishoudens. Dat taboe moeten we doorbreken. Bovendien bleef de verdeeldheid over de bezuinigingen de gesprekken te veel belasten.”

 

 

2013-10-09 12:13