Journalist AD vervolgd voor stelen raadsstukken

Een journalist van het AD wordt vervolgd voor het stelen van geheime gemeenteraadsstukken uit het stadhuis in Den Haag. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag. De verslaggever gebruikte een toegangspas van oud-PVV’er Arnoud van Doorn om de documenten te bemachtigen.

Van Doorn, die ook wordt vervolgd in de zaak, tipte de journalist over de stukken, die gingen over de mogelijke aankoop van het World Forum door de gemeente Den Haag.


Daar zou zo’n 25 miljoen euro mee gemoeid zijn. De PVV’er vertelde de journalist hoe hij aan de documenten kon komen.

Als journalist heeft hij zich net als anderen gewoon aan de wet te houden, aldus justitie. “Voor journalisten kunnen bijzondere omstandigheden gelden, maar daar was in dit geval geen sprake van”, legt de woordvoerder uit. “Hij had de informatie ook op een andere manier kunnen krijgen. De journalist heeft de stukken gestolen. Dat is iets anders dan ze toegespeeld krijgen.”

Justitie meldde eerder al dat Van Doorn wordt vervolgd voor het schenden van het ambtsgeheim en het medeplegen van diefstal. Daarnaast wordt hij verdacht van wiethandel en het bezitten van een alarmpistool. Er is nog geen zittingsdatum gepland voor de rechtszaak.

 

2013-10-25 12:51