Scooteraar overleden na achtervolging door politie

Een politieauto is dinsdagnacht na een achtervolging in Den Haag in botsing gekomen met een scooter. De 22-jarige bijrijder uit Den Haag bezweek enkele uren na de aanrijding en de 25-jarige bestuurder uit Delft is zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag woensdag weten.


 

Surveillerende agenten zagen de scooter zonder kenteken rond 02.00 uur met hoge snelheid rijden op de Erasmusweg. De twee mannen op de scooter droegen geen helm. De agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar dat negeerde hij. Bij de achtervolging kwam de scooter in botsing met een herkenbare politieauto.

Om de onpartijdigheid van het onderzoek naar de toedracht van het ongeval te garanderen, wordt het uitgevoerd door de Rijksrecherche.

2013-10-30 12:15