Mensenhandelaren en handgranaat ontdekt op A4

Drie mensen zijn bij een controle op verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek langs de A4 in de gemeente Haarlemmermeer aangehouden op verdenking van mensenhandel. Bij de controle werden ook illegaal zwaar vuurwerk, een stiletto, een ploertendoder, diverse knuppels, zes messen en een handgranaat aangetroffen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag.

De controle vond vrijdagavond en -nacht plaats in beide richtingen. Den Ruygen Hoek is sinds begin december aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat betekent dat de politie extra bevoegdheden heeft om te controleren op onder meer wapens en munitie.

Van de drie verdachten van mensenhandel, probeerde een nog aan de politie te ontkomen door de benen te nemen. Agenten wisten hem in de bosjes in de kraag te vatten. Vanwege de handgranaat moesten bomruimers ter plaatse komen. De twee inzittenden van de auto waarin de granaat lag, zijn aangehouden.

Twee mensen kregen een boete voor het bezit van illegaal zwaar vuurwerk. Verder werd een gestolen auto aangetroffen, evenals een betonschaar, een moker en een hamer. De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen.

Vijf bestuurders bleken met te veel alcohol op toch achter het stuur te zijn gekropen. Twee van hen hadden ook nog eens geen geldig rijbewijs. Een persoon had getankt zonder te betalen. Ook bleken mensen voor in totaal nog negentienduizend euro aan boetes open te hebben staan.

14 januari 2012, 18:48
© Demet NU